rondo worldwide

Stay connected with Rondo

Oracle Apartments, WA

Architect: Design Management Group

Contractor: C&L Ceilings

Project Value: $44 million


PROJECT DETAILS

At the corner of Stirling and Aberdeen Streets in Perth is a new apartment complex, set to add to the already blossoming areas surrounding Northbridge and Beaufort Street. Christened, Oracle Apartments the development is being constructed by builder, Probuild at a cost of $44m. Rondo worked closely with C&L Ceilings who were charged with the wall and ceiling contract. In order to be sure that the building’s external facade would remain structurally secure and adhere to the Architectural detail, C&L installed Fibrous Cement Sheets, supported by heavy gauge Rondo components. This project also has a fun, social side to its design personality. Drawn by Design Management Group the apartment building has a rooftop “relaxation zone.” This exciting section at the top of the building consists of a sky garden, which incorporates luxurious open-air furnishings, BBQs, a private dining room and video theatre for movies and gaming. 

Rondo Technical Services Team provided detailed assistance and confirmed requirements to allow installation of the television brackets needed for the video theatre (to suit a 42-inch TV). To help control noise, our Rondo 92mm QUIET STUD® was introduced to the building’s corridor zones. As efficiency is always of paramount importance, Rondo worked in conjunction with C&L to set up a drawdown (holding order) for C&L so that both Rondo and C&L could avoid any potential out of stock scenarios that may arise. The drawdown was set up over three stages to ensure Rondo’s WA warehouse was not overstocked with product that wasn’t required. Similarly, a separate Project Account was set up to allow Rondo to allocate the drawdown/holding stock, which in turn permitted both C&L and Rondo to easily track the drawdown/holding order and which products were purchased within the total volume of Rondo purchases. Scheduled for completion in September this year, the project would have taken just under 12 months from start to finish – a testament to all involved.